Over Mark Koning

Geplaatst op

Het bestaat nog, een bakker die langs de deuren komt om u te voorzien van brood en gebak.

Mijn naam is Mark Koning en het bakkersvak zit in mijn bloed.

Opa Dirk en Oma Annie Koning zijn met de bakkerij begonnen in Oudendijk in 1947. In die tijd werd het brood bezorgd met de bakfiets.

In 1972 heeft mijn oom Peter en tante Wil Koning de bakkerij overgenomen en zijn verder gegaan in Avenhorn. De bakfiets was toen al omgeruild voor een echte ventersbus.

In de jaren die volgden, werd het venten steeds moeilijker. Dit vanwege het gemak van de supermarkten, en veel gezinnen hadden een tweede auto, zodat de vrouwen daarmee de boodschappen konden halen. Maar het venten is gelukkig nooit verdwenen.

Mijn ouders Kees en Annie Koning hebben van 1983 tot en met 2008 een bakkerswinkel gehad in Ursem. Vader Kees is altijd blijven venten en doet dit al bijna 50 jaar.

In mijn jeugd heb ik vele uren geholpen in de bakkerswinkel. Met het behalen van mijn rijbewijs ging ik al snel langs de weg met de ventersbus van pa. Vanaf mijn 17de heb ik overal een beetje geproefd in verschillende branches.

Ik heb hier een hoop ervaring opgedaan en in 2010 kwam er een ventwijk vrij en ben ik hier ingestapt. Dit doe ik dit nog steeds met veel plezier.

Mijn vaste rijdagen met brood zijn dinsdag, donderdag en zaterdag.

Gebak en taarten worden elke dag bezorgd behalve op zondag.

Het venten is nooit verdwenen en u bent altijd voorzien van een lekker vers broodje.